Skånska Blomme

Skånska Blommehöns härstammar från skåne. Det är den största svenska hönslantrasen. Det är en trevlig med något flaxig hönsras. Producerar ägg som väger ungefär 60 gram.

För oss på Broby Hönsgård är det viktigt att du hittar rätt och bra information. Vi har därför sammanställt både inlägg och listor vi tycker ger bra information om relevanta ämnen.

Granngården

Granngården har ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Dem arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion.

Skånska Blommehöns Skånska Blommehöns

Skånska Blommehöns har en blommig fjäderdräkt. De kännetecknas av sin vitfläckade fjäderdräkt. Den har en grund av något mellan brungul och svart.

Det är en högvärpande svensk lantras. Ävensom en lugn och sävlig hönsras. Under uppväxten är den relativt frisk i maten. Men tack vare sin höga nivå av produktion av ägg kompenseras detta i det långa loppet.

Skånska Blommehöns producerar ägg av beige färg och av en normal storlek. Äggen väger ungefär 60 gram.

Blommehönan är en bra hönsras till den som är intresserad av att skaffa höns. Det är en lugn, vacker men samtidigt högvärpande hönsras. Det enda problemet är att deras ruvlust är relativt låg.

Det här är en svensk lantras som faktiskt under 1970-talet nästan höll på att bli utrotad. Idag är Skånska Blommehöns däremot populära som hushållshöns tack vare att de värper bra och lagom stora ägg.

En höna är av det något lättare slaget relativt andra populära svenska lantraser. En höna väger ungefär 2 till 2,5 kilogram. En tupp väger normalt någonstans mellan 2,5 och 3,5 kg.

Sitemap