1. Broby Hönsgård
  2. Höns
  3. Skånska Blomme

Skånska Blomme

Skånska Blommehöns härstammar från skåne. Det är den största svenska hönslantrasen. Det är en trevlig med något flaxig hönsras. Producerar ägg som väger ungefär 60 gram.

Skånska Blomme
Skånska Blomme

Hos Broby Hönsgård kan du under säsong normalt köpa små kycklingar och ävelsägg av

Skånska Blomme

Våra Skånska Blommehöns till salu härstammar ursprungligen från skåne. Det är den största svenska hönslantrasen. Vill du ha en lugn och sävlig lantras passar denna ras.

Monica har enbart vid speciella tillfällen vuxna hönor till salu. Normalt är det små kycklingar och avelsägg som kan erbjudas. Men det varierar efter säsong. Det är helt enkelt hönsen som styr.

Kontakta Monica på telefon 070-644 42 15 eller e-post mo_johannesson@hotmail.com

För att du ska förbereda dig för att ha höns och för att dina höns ska må bra finns det en del saker du behöver tänka på.

Vill du läsa mer om att skaffa höns rekommenderas du att läsa vår introducerande nybörjarguide för att skaffa höns.

Till dig som är intresserad av att skaffa materiel, hönshus, foder eller något annat som dina höns kan behöva finns det saker hos både Granngården och andra näthandlare.

Granngården

Granngårdenreklam

Granngården har ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Dem arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion.

Kellfri

Kellfrireklam

Du som hushåller höns och fjäderfä finner många stilrena, trevliga och praktiska lösningar hos Kellfri. Med erfarna arbetare och en lång historia i lantbruksbranschen, har dem ett bra sortiment.

Speciellt hönsfoder

Speciellt hönsfoderreklam

Vet Zoo erbjuder flertal olika foder som är speciellt framtagna till höns. Du kan till och med prenumerera på hönsfoder.

Skånska Blommehöns har en blommig fjäderdräkt. De kännetecknas av sin vitfläckade fjäderdräkt. Den har en grund av något mellan brungul och svart.

Det är en högvärpande svensk lantras. Ävensom en lugn och sävlig hönsras. Under uppväxten är den relativt frisk i maten. Men tack vare sin höga nivå av produktion av ägg kompenseras detta i det långa loppet.

Skånska Blommehöns producerar ägg av beige färg och av en normal storlek. Äggen väger ungefär 60 gram.

Blommehönan är en bra hönsras till den som är intresserad av att skaffa höns. Det är en lugn, vacker men samtidigt högvärpande hönsras. Det enda problemet är att deras ruvlust är relativt låg.

Det här är en svensk lantras som faktiskt under 1970-talet nästan höll på att bli utrotad. Idag är Skånska Blommehöns däremot populära som hushållshöns tack vare att de värper bra och lagom stora ägg.

En höna är av det något lättare slaget relativt andra populära svenska lantraser. En höna väger ungefär 2 till 2,5 kilogram. En tupp väger normalt någonstans mellan 2,5 och 3,5 kg.

I samarbete medKellfriGranngården