1. Broby Hönsgård
  2. Höns
  3. Skånska Blomme

Skånska Blomme

Skånska Blommehöns härstammar från skåne. Det är den största svenska hönslantrasen. Det är en trevlig med något flaxig hönsras. Producerar ägg som väger ungefär 60 gram.

Skånska Blomme
Skånska Blomme

Hos Broby Hönsgård kan du köpa

Skånska Blomme

Våra Skånska Blommehöns till salu härstammar ursprungligen från skåne. Det är den största svenska hönslantrasen. Vill du ha en lugn och sävlig lantras passar denna ras.

Kontakta Monica på telefon 070-644 42 15 eller e-post mo_johannesson@hotmail.com

Skånska Blommehöns har en blommig fjäderdräkt. De kännetecknas av sin vitfläckade fjäderdräkt. Den har en grund av något mellan brungul och svart.

Det är en högvärpande svensk lantras. Ävensom en lugn och sävlig hönsras. Under uppväxten är den relativt frisk i maten. Men tack vare sin höga nivå av produktion av ägg kompenseras detta i det långa loppet.

Skånska Blommehöns producerar ägg av beige färg och av en normal storlek. Äggen väger ungefär 60 gram.

Blommehönan är en bra hönsras till den som är intresserad av att skaffa höns. Det är en lugn, vacker men samtidigt högvärpande hönsras. Det enda problemet är att deras ruvlust är relativt låg.

Det här är en svensk lantras som faktiskt under 1970-talet nästan höll på att bli utrotad. Idag är Skånska Blommehöns däremot populära som hushållshöns tack vare att de värper bra och lagom stora ägg.

En höna är av det något lättare slaget relativt andra populära svenska lantraser. En höna väger ungefär 2 till 2,5 kilogram. En tupp väger normalt någonstans mellan 2,5 och 3,5 kg.

I samarbete medKellfriGranngården