Plymouth Rock

Plymouth rock är en tung hönsras från USA, där den presenterades på utställning för första gången 1869. Rasen är namngiven efter en bergsklippa utanför Plymouth, Massachusetts.

För oss på Broby Hönsgård är det viktigt att du hittar rätt och bra information. Vi har därför sammanställt både inlägg och listor vi tycker ger bra information om relevanta ämnen.

reklam

Granngården

Granngården har ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Dem arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion.

Bole
reklam

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

reklam

Kellfri

Du som hushåller höns och fjäderfä finner många stilrena, trevliga och praktiska lösningar hos Kellfri. Med erfarna arbetare och en lång historia i lantbruksbranschen, är Kellfri nöjda med att presentera deras sortiment.

Plymouth Rock Plymouth Rock

Plymouth rock är en tung hönsras från USA, där den presenterades på utställning för första gången 1869. Rasen är namngiven efter en bergsklippa utanför Plymouth, Massachusetts.

Den är både en bra köttras och en bra värpras och rasen är även snabbvuxen, egenskaper som har gjort att den bland annat har använts vid framavlandet av broilers. En dvärgvariant av rasen framavlades i Tyskland och presenterades på utställning 1914.

Plymouth Rock är en amerikansk ras av inhemsk kyckling. Det sågs först i Massachusetts på nittonhundratalet, och under stora delar av det tidiga 1900-talet var den mest populära kycklingrasen i USA. Det är en ras med dubbla ändamål, uppfödda både för sitt kött och för sina bruna ägg. Det är motståndskraftigt mot kyla och lätt att hantera.

En höna av stor ras väger 2,5–3 kilogram och en tupp väger 3–3,5 kilogram. För dvärgvarianten är vikten för en höna omkring 900 gram och för en tupp omkring 1 kilogram. Äggen från en stor höna väger ungefär 55 gram och har mörk gulaktig skalfärg. Dvärgvariantens ägg väger ungefär 35 gram och har gulaktig skalfärg.

Hönorna har svag ruvlust, ibland ingen alls. Kycklingarna kan könsbestämmas redan när de är dagsgamla, på så vis att tuppkycklingarna har en större och mer oregelbunden ljus prick på det mörka huvudet än hönkycklingarna, som har en mindre och jämnare rundad ljus prick.

Rasen är till sitt sätt aktiv av sig, dock med dålig flygförmåga och därför lätt att inhägna.

Sitemap