Orpington

Orpington är framavlad i Storbritannien på asiatiska hönsraser. Både bra köttras och god värpras med en stark ruvlust. Orpington kan ruva upp till tre kullar med kycklingar per år.

För oss på Broby Hönsgård är det viktigt att du hittar rätt och bra information. Vi har därför sammanställt både inlägg och listor vi tycker ger bra information om relevanta ämnen.

reklam

Granngården

Granngården har ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Dem arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion.

Bole
reklam

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

reklam

Kellfri

Du som hushåller höns och fjäderfä finner många stilrena, trevliga och praktiska lösningar hos Kellfri. Med erfarna arbetare och en lång historia i lantbruksbranschen, är Kellfri nöjda med att presentera deras sortiment.

Hönsrasen Orpington Hönsrasen Orpington

Hönsrasen Orpington är av det tyngre slaget. Den är framavlad i Storbritannien under 1800-talet. Den visades upp av engelsmannen och uppfödaren William Cook. Orpington avlades fram från asiatiska hönsraser.

Det är en bra köttras men också en god värpras med en stark ruvlust. Oprington finns också som en dvärgvariant och denna är framavlad i Storbritannien och Tyskland.

Oprington har använts för att avla fram andra hönsraser. Till exempel den också kända och populära Australorpingtonen.

Normalstora Oprington väger likt många andra hönsraser omkring 3 kg. En höna väger cirka 3 kg medan en tupp väger något mer, ungefär 3,5 kilogram.

Orpington Dvärg är rimligtvis mindre. En dvärghöna väger omkring 900 gram medan en Orpington Dvärgtupp väger cirka 1 kg.

En Oprington av normalstorlek har gul till brunaktig skalfärg på deras ägg och äggen väger ungefär 55 gram. Dvärgvariantens ägg har ljusbrun skalfärg och äggen väger omkring 35 gram.

Hönorna har en stark ruvlust och kan till och med ruva upp till tre kullar med kycklingar under ett kalenderår.

En del av äggen i en kull kan dock få för tunt skal. Detta kan medföra att själva kläckresultatet blir dåligt.

Oprington är inte en snabbvuxen hönsras. Det tar ungefär 10 månader innan de blir fullvuxna.

Till sitt sätt är orpington en lugn och lätthanterlig ras. Den är en bra hushållsras. Oprington är tålig och går lätt att hålla inhägnad.

Orpington är en hönsras som kan komma med många olika färger på fjäderdräkten; Björkfärgad, Blå/kanttecknad, Blå/svart/spräcklig/spättad, Gul, Gul/columbia, Gul/svartkanttecknad/Gulsvartsömmad, Ljus/columbia, Porslinsfärgad/trefärgad, Rapphönsfärgad/Guldsvartbandad, Röd, Svart, Svart/vitfläckig, Tvärrandig, Vit, Gultvärrandig, Gultvärrandig Colombia, Legbarfärgad, Silversvartsömmad, Chokladfärgad, Choklad Tvärrandig, Gulblåsömmad, Lavendel och Blå rapphönsfärgad/guldblåbandad.

Som sagt. Många olika färger på Orpingtons fjäderdräkt.

Sitemap