New Hampshire

New Hampshire är en tung hönsras från den amerikanska delstaten New Hampshire. Rasen avlades fram ur bland annat Rhode Island red på 1930-talet, i syfte att vara både en bra värpras och en bra köttras samtidigt som den även skulle vara snabbvuxen.

För oss på Broby Hönsgård är det viktigt att du hittar rätt och bra information. Vi har därför sammanställt både inlägg och listor vi tycker ger bra information om relevanta ämnen.

reklam

Granngården

Granngården har ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Dem arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion.

Bole
reklam

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

reklam

Kellfri

Du som hushåller höns och fjäderfä finner många stilrena, trevliga och praktiska lösningar hos Kellfri. Med erfarna arbetare och en lång historia i lantbruksbranschen, är Kellfri nöjda med att presentera deras sortiment.

New Hampshire New Hampshire

New Hampshire är en tung hönsras från den amerikanska delstaten New Hampshire. Rasen avlades fram ur bland annat Rhode Island red på 1930-talet, i syfte att vara både en bra värpras och en bra köttras samtidigt som den även skulle vara snabbvuxen. Rasen finns även som dvärghöna, framavlad i Tyskland och USA. I Sverige har New Hampshire bland annat använts i gödkycklingsproduktion på 1950-talet.

Rasen finns i två färgvarianter, guldbrun och vit. En höna väger 2-2,2 kilogram och en tupp väger 3-3,5 kilogram. Vikten för dvärgvarianten är cirka 900 gram för en höna och omkring ett kilogram för en tupp. Äggen är bruna och äggvikten är ungefär 55 gram för stor ras och 40 gram för dvärgvarianten. Rasen har god befruktning av äggen. Hönorna är vanligen ovilliga att ruva och rasens ruvlust anses därför som dålig.

New Hampshire har kraftiga och snabbvuxna kycklingar som blir fullt befjädrade tidigt. När hönorna är 5-6 månander gamla börjar de att värpa.

Rasen är härdig och lugn av sig och är inte särskilt benägen att flyga.

Sitemap