Lohman

Lohman anses vara världens mest effektiva värphybrid. Lohman finns i både vit och brun färgteckning. En Lohman värper ungefär 340 ägg per år. Det är en modern värphybrid.

För oss på Broby Hönsgård är det viktigt att du hittar rätt och bra information. Vi har därför sammanställt både inlägg och listor vi tycker ger bra information om relevanta ämnen.

reklam

Granngården

Granngården har ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Dem arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion.

Bole
reklam

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

reklam

Kellfri

Du som hushåller höns och fjäderfä finner många stilrena, trevliga och praktiska lösningar hos Kellfri. Med erfarna arbetare och en lång historia i lantbruksbranschen, är Kellfri nöjda med att presentera deras sortiment.

Lohman eller också kallade Lohmann höns Lohman eller också kallade Lohmann höns

Hönsrasen Lohman anses av många att vara världens mest effektiva värphybrid. Rasen är framavlad av och namngiven efter ett tyskt företag vid namn Lohmann Tierzucht.

En höna av rasen Lohman värper ungefär 340 ägg per år. Äggen är bruna och väger cirka 70 gram.

Varumärket Lohmann ägs av den tyska avelsfirman Lohmann Tierzucht. Rasen är ett exempel på moderna värphybrider. Detta innebär en variant av tamhöna som avlats fram genom att korsa olika raser för att få så effektiv äggproduktion som möjligt.

På grund av att Lohmann är en värphybrid och således slutprodukten i det avelsarbete som Lohmann Tierzucht har arbetat fram är det enbart speciella kläckerier som får sälja Lohman.

En Lohman kan komma i brun eller vit. En brun Lohman är något tyngre än en vit Lohman. Den bruna väger ungefär 180 till 200 gram mer än den vita. Efter lite mer än ett år väger den bruna Lohman ungefär 2 kg medan en vit Lohman väger cirka 1,8 kg.

Brun Lohman är av relatigt lugn hönsras.

Sitemap