1. Broby Hönsgård
  2. Höns
  3. Lohman

Lohman

Lohman anses vara världens mest effektiva värphybrid. Lohman finns i både vit och brun färgteckning. En Lohman värper ungefär 340 ägg per år. Det är en modern värphybrid.

Lohman
Lohman

Hos Broby Hönsgård kan du under säsong normalt köpa små kycklingar och ävelsägg av

Brun Lohman

Lohman anses vara världens mest effektiva värphybrid. Lohman finns i både vit och brun färgteckning. Vi har Brun Lohman till salu. En Lohman värper ungefär 340 ägg per år.

Monica har enbart vid speciella tillfällen vuxna hönor till salu. Normalt är det små kycklingar och avelsägg som kan erbjudas. Men det varierar efter säsong. Det är helt enkelt hönsen som styr.

Kontakta Monica på telefon 070-644 42 15 eller e-post mo_johannesson@hotmail.com

För att du ska förbereda dig för att ha höns och för att dina höns ska må bra finns det en del saker du behöver tänka på.

Vill du läsa mer om att skaffa höns rekommenderas du att läsa vår introducerande nybörjarguide för att skaffa höns.

Till dig som är intresserad av att skaffa materiel, hönshus, foder eller något annat som dina höns kan behöva finns det saker hos både Granngården och andra näthandlare.

Granngården

Granngårdenreklam

Granngården har ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Dem arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion.

Kellfri

Kellfrireklam

Du som hushåller höns och fjäderfä finner många stilrena, trevliga och praktiska lösningar hos Kellfri. Med erfarna arbetare och en lång historia i lantbruksbranschen, har dem ett bra sortiment.

Speciellt hönsfoder

Speciellt hönsfoderreklam

Vet Zoo erbjuder flertal olika foder som är speciellt framtagna till höns. Du kan till och med prenumerera på hönsfoder.

Hönsrasen Lohman anses av många att vara världens mest effektiva värphybrid. Rasen är framavlad av och namngiven efter ett tyskt företag vid namn Lohmann Tierzucht.

En höna av rasen Lohman värper ungefär 340 ägg per år. Äggen är bruna och väger cirka 70 gram.

Varumärket Lohmann ägs av den tyska avelsfirman Lohmann Tierzucht. Rasen är ett exempel på moderna värphybrider. Detta innebär en variant av tamhöna som avlats fram genom att korsa olika raser för att få så effektiv äggproduktion som möjligt.

På grund av att Lohmann är en värphybrid och således slutprodukten i det avelsarbete som Lohmann Tierzucht har arbetat fram är det enbart speciella kläckerier som får sälja Lohman.

En Lohman kan komma i brun eller vit. En brun Lohman är något tyngre än en vit Lohman. Den bruna väger ungefär 180 till 200 gram mer än den vita. Efter lite mer än ett år väger den bruna Lohman ungefär 2 kg medan en vit Lohman väger cirka 1,8 kg.

Brun Lohman är av relatigt lugn hönsras.

I samarbete medKellfriGranngården