1. Broby Hönsgård
  2. Höns
  3. Dvärgkochin

Dvärgkochin

Dvärgkochin är en urdvärg som ursprungligen kommer från Kina. Det är en tålig och robust hönsras och ger till utseendet ett kompakt intryck. Äggen väger ungefär 30 gram.

Dvärgkochin
Dvärgkochin

Hos Broby Hönsgård kan du under säsong normalt köpa små kycklingar och ävelsägg av

Dvärgkochin

Dvärgkochin är en urdvärg som ursprungligen kommer från Kina. Det är en tålig och robust hönsras och ger till utseendet ett kompakt intryck. Äggen väger ungefär 30 gram.

Monica har enbart vid speciella tillfällen vuxna hönor till salu. Normalt är det små kycklingar och avelsägg som kan erbjudas. Men det varierar efter säsong. Det är helt enkelt hönsen som styr.

Kontakta Monica på telefon 070-644 42 15 eller e-post mo_johannesson@hotmail.com

För att du ska förbereda dig för att ha höns och för att dina höns ska må bra finns det en del saker du behöver tänka på.

Vill du läsa mer om att skaffa höns rekommenderas du att läsa vår introducerande nybörjarguide för att skaffa höns.

Till dig som är intresserad av att skaffa materiel, hönshus, foder eller något annat som dina höns kan behöva finns det saker hos både Granngården och andra näthandlare.

Granngården

Granngårdenreklam

Granngården har ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Dem arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion.

Kellfri

Kellfrireklam

Du som hushåller höns och fjäderfä finner många stilrena, trevliga och praktiska lösningar hos Kellfri. Med erfarna arbetare och en lång historia i lantbruksbranschen, har dem ett bra sortiment.

Speciellt hönsfoder

Speciellt hönsfoderreklam

Vet Zoo erbjuder flertal olika foder som är speciellt framtagna till höns. Du kan till och med prenumerera på hönsfoder.

Dvärgkochin är ursprungligen en dvärghönsras från Kina. Det är en av dem så kallade urdvärgarna. 

En urdvärg är en hönsras där det enbart finns en dvärgvariant av hönsrasen. Det vill säga att det inte finns någon motsvarande stor variant.

I Europa har Dvärgkochin funnits sedan 1800-talet och i slutet av 1800-talet avlades denna ras vidare i Tyskland och Storbritannien.

En höna väger ungefär 750 gram medan en tupp väger cirka 850 gram. Äggen väger ungefär 30 gram och är av ljus kulört. 

Färgvarianterna som är godkända för Dvärgkochin finns det många av; Björkfärgad, Blå, Blå/svart/spräcklig, Blå/vitfläckig, Brunbandad, Gul, Gul/columbia, Gul/tvärrandig, Laxfärgad, Legbarfärgad, Ljus/columbia, Pärlgrå, Rapphönsfärgad, Röd, Röd/tvärrandig, Silverhalsad, Silvertecknad, Spättad, Svart, Svart/vitfläckig, Tvärrandig, Vetefärgad och Vit.

Det är en tålig och robust hönsras. Till sättet är den lugn och relativt enkel att få tam. Det är också en god värpras. Hönorna är ruvvilliga och ser efter sina kycklingar väl.

Eftersom att en Dvärgkochin är befordrar även på benen och tår får den ett utseende som kännetecknas av ett kompakt intryck. Fjäderdräkten är mjuk och dunrik och den finns i friserad variant.

I samarbete medKellfriGranngården