Australorp

Australorp härstammar ursprungligen från Australien är normalt en bra hushållshöna. Den är delvis framavlad från svart Orpington. Australorp är både en bra köttras såväl som en god värpras.

För oss på Broby Hönsgård är det viktigt att du hittar rätt och bra information. Vi har därför sammanställt både inlägg och listor vi tycker ger bra information om relevanta ämnen.

reklam

Granngården

Granngården har ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Dem arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion.

Bole
reklam

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

reklam

Kellfri

Du som hushåller höns och fjäderfä finner många stilrena, trevliga och praktiska lösningar hos Kellfri. Med erfarna arbetare och en lång historia i lantbruksbranschen, är Kellfri nöjda med att presentera deras sortiment.

Australorp spatserar Australorp spatserar

Australorp härstammar från Australien och kom till Sverige på 1940-talet. En svensk Australorp är framavlad från bland annat svart orpington. Det är därifrån den har fått sitt namn.

En Australorp är normalt en bra hushållshöna. Det finns sedermera också en dvärgvariant av Australorp. Denna kommer från Tyskland.

Rasen är både en bra köttras och en god värpras. Hönornas ruvlust är dock inte särskild stark, jämfört med andra sedvanliga hönsraser. Men ibland är de villiga att ruva fram kycklingar.

Hönorna är normalt sett mindre bra på att se efter deras avkommor. Men Australorps kycklingar är snabbvuxna och blir fullt befjädrade tidigt.

Tittar vi på hur en Australorp ser ut hittar vi tre oliga färgvarianter; svart, vit eller blå kanttecknad. En höna väger cirka 2,5 kg medan en tupp väger ungefär 1 kg mer (3,5 kg). Australorps ägg väger normalt sett cirka 55 gram.

Australorp dvärg väger rimligtvis mindre än de normalstora. En sådan höna väger omkring 800 gram och en tupp cirka 1 kg. Dvärgvariantens ägg väger normalt sett ungefär 35 gram.

Australorp har ägg med en ljusbrun skalfärg.

Sitemap