1. Broby Hönsgård
  2. Höns
  3. Australorp

Australorp

Australorp härstammar ursprungligen från Australien är normalt en bra hushållshöna. Den är delvis framavlad från svart Orpington. Australorp är både en bra köttras såväl som en god värpras.

Australorp
Australorp

Hos Broby Hönsgård kan du köpa

Australorp

Vi har Australorp till salu som normalt är en bra hushållshöna. Australorp är både en bra köttras såväl som en god värpras. Härstammar ursprungligen från Australien.

Kontakta Monica på telefon 070-644 42 15 eller e-post mo_johannesson@hotmail.com

Australorp härstammar från Australien och kom till Sverige på 1940-talet. En svensk Australorp är framavlad från bland annat svart orpington. Det är därifrån den har fått sitt namn.

En Australorp är normalt en bra hushållshöna. Det finns sedermera också en dvärgvariant av Australorp. Denna kommer från Tyskland.

Rasen är både en bra köttras och en god värpras. Hönornas ruvlust är dock inte särskild stark, jämfört med andra sedvanliga hönsraser. Men ibland är de villiga att ruva fram kycklingar.

Hönorna är normalt sett mindre bra på att se efter deras avkommor. Men Australorps kycklingar är snabbvuxna och blir fullt befjädrade tidigt.

Tittar vi på hur en Australorp ser ut hittar vi tre oliga färgvarianter; svart, vit eller blå kanttecknad. En höna väger cirka 2,5 kg medan en tupp väger ungefär 1 kg mer (3,5 kg). Australorps ägg väger normalt sett cirka 55 gram.

Australorp dvärg väger rimligtvis mindre än de normalstora. En sådan höna väger omkring 800 gram och en tupp cirka 1 kg. Dvärgvariantens ägg väger normalt sett ungefär 35 gram.

Australorp har ägg med en ljusbrun skalfärg.

I samarbete medKellfriGranngården