Hönshus & hönsgårdar

Hitta alla hönshus och hönsgårdar till salu som du kan köpa hos de flesta svenska aktörerna. Jämför priser och välj det hönshus som passar bäst för dina höns.

Hönshus & hönsgårdar
Bole

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

Hönshus/kaninhus Hobby

Hönshus/kaninhus Hobby

Ett praktiskt höns- och kaninhus med tak som är klätt med skyddande papp och där trädetaljerna är förbehandlade med vattenbaserad bets. Huset står på korta ben vilket innebär god ventilation underifrån. Ej lämpligt för dvärgkaniner eller andra små kaninraser. 

Hönshus Plus

Hönshus Plus

Svart, 240x240x270cm

Hönsgård till Hönshus PREMIUM

Hönsgård till Hönshus PREMIUM

Ge dina höns dagsljus! En hönsgård för dig med fler höns och som vill ge dina djur dagsljus. Designad för du lätt ska kunna vara i gården för tillbringa mer tid med dina höns. Fyll på mat- och…

Hönshus PREMIUM

Hönshus PREMIUM

Se till att dina höns har det bra! Ett populärt hönshus för dig med fler höns och som vill ge dina djur ett fint och säkert hem med stort utrymme. Designat för att ge dina höns det bästa! Hönshuset…

Hönshus isolerat och med uppvärmning

Hönshus isolerat och med uppvärmning

Se till att dina höns inte fryser! Ett populärt hönshus som är isolerat och som kan värmas upp så att hönsen inte fryser under de kallaste månaderna. Hönshuset kan t ex placeras i trädgården,…

Tak till Hönsgård HHR300

Tak till Hönsgård HHR300

Se till att dina höns får skydd från sol och nederbörd! Höns mår bra av dagligt solljus, men det är även viktigt med skugga. Höns är värmekänsliga djur och när det regnar och blåser håller…

Sidosektion till Hönsgård HHR300

Sidosektion till Hönsgård HHR300

Sidosektion till hönsgård • Tillverkad i helsvetsat nät med metallrörsram • Pulverlackerad När du vill använda din hönsgård HHR300 utan hönshuset kan du komplettera med en extra gavelsektion.…

Hönsgård

Hönsgård

Komplett hönsgård med 7 sidosektioner, nättak och dörr! En hönsgård för dig med fler höns och som vill ge dina djur dagsljus.  Hönsgården är designad för du lätt ska kunna vara i gården…

Hönshus AGDA inkl utegård

Hönshus AGDA inkl utegård

Stort hönshus med stor utegård och värprede. FSC CERTIFIERAT. Stort hönshus XL för dig som har fler höns, ca 2-13 st, och vill ge dem ett fint hem. Ett hönshus som håller i längden och som är…

Hönshus ESTER inkl utegård

Hönshus ESTER inkl utegård

Praktiskt hönshus med stor utegård och värprede. FSC CERTIFIERAT. Ett av våra populäraste hönshus med snygg design och praktiska funktioner. Passar för ca 2-10 st höns. Hönshus med stor och härlig…

Hönshus GULLAN inkl utegård

Hönshus GULLAN inkl utegård

Stort hönshus med härlig utegård och värprede. FSC CERTIFIERAT. Ett snyggt och praktiskt byggt hönshus för ca 2-11 st höns. Hönshus med stor och härlig utegård. Ett hönshus som håller i längden…

Hönshus LOTTA inkl utegård

Hönshus LOTTA inkl utegård

Snyggt hönshus med härlig utegård och värprede. FSC CERTIFIERAT. Ett snyggt och roligt byggt hönshus för ca 2-10 st höns. Hönshus med härlig utegård. Ett hönshus som håller i längden och som…

Hönsgård Willab Viola Grå 2030 x 972 x 1100 mm.

Hönsgård Willab Viola Grå 2030 x 972 x 1100 mm.

Stabil hönsgård i FSC-certifierad träkonstruktion med nät. Två dörrar, 52 och 104 cm höga samt inspektionsdörr uppe på gården.

Hönshus Willab Agda Röd 1500 x 660 x 930 mm

Hönshus Willab Agda Röd 1500 x 660 x 930 mm

Stabilt hönshus i FSC-certifierat trä. Sittpinne och rede med inspektionslucka samt utegård.

Rede till hönshus Venedig

Rede till hönshus Venedig

Värprede i trä som är avsett för hönshus Venedig. Monteras enkelt på sidan av hönshuset.

Hönshus Isolerat Med uppvärmning 2-5 Höns

Hönshus Isolerat Med uppvärmning 2-5 Höns

Isolerat hönshus med uppvärmning som kan användas året om. Har en stabil konstruktion i trä och metall. Huset har plats till cirka 2-5 höns. Levereras komplett för montering.

Utegård till hönshus Venedig

Utegård till hönshus Venedig

Utegård från Foga i galvaniserad metall. Kan med fördel monteras tillsammans med hönsgård Venedig.

Förlängning Till utegård Venedig

Förlängning Till utegård Venedig

Förlängning som monteras tillsammans med utegård Venedig för att göra den 110 centimeter längre. Tillverkad i galvaniserad metall.

Hönshus Emma Med rede 2-6 höns

Hönshus Emma Med rede 2-6 höns

Hönshus Emma från Foga har en stabil konstruktion i trä. Utrustat med värprede, öppningsbart tak och ett skjutbart fönster som reglerar ventilationen. Huset har plats för cirka 2-6 höns. Levereras komplett för montering.

Automatisk lucköppnare Chicken Guard Extreme

Automatisk lucköppnare Chicken Guard Extreme

Automatisk lucköppnare som öppnar och stänger hönsluckan med hjälp av timer och/eller ljussensor. Utrustad med en extra stark motor som även fungerar vid extrema väderförhållanden, samt en LCD-skärm som bidrar med användarvänlighet. I leveransen ingår 4 stycken AA-batterier.

Automatisk lucköppnare Chicken Guard Premium

Automatisk lucköppnare Chicken Guard Premium

Automatisk lucköppnare som öppnar och stänger hönsluckan med hjälp av timer och/eller ljussensor. Utrustad med en anpassningsbar ljussensor och en LCD-skärm som bidrar med användarvänlighet. I leveransen ingår 4 stycken AA-batterier.

Automatisk lucköppnare Chicken Guard Standard

Automatisk lucköppnare Chicken Guard Standard

Automatisk lucköppnare som öppnar och stänger hönsluckan med hjälp av timer. Utrustad med en LCD-display som bidrar med användarvänlighet. I leveransen ingår 4 stycken AA-batterier.

Dörrkit Hönshus Chicken Guard

Dörrkit Hönshus Chicken Guard

Chicken Guards nya dörrkit till hönshus, med aluminiumlucka och glidskenor i kraftig plast. Framtagen för att markant reducera de hinder som kan uppstå när man försöker öppna luckan på ett hönshus.

Att hitta rätt hönshus kan vara svårt. Det ska passa både dig och dina höns. Både idag och för en lång framtid.

Hönshus kan se ut på många olika sätt. Ett hönshus kan passa på ett ställe men vara helt fel för en annan. Allt spelar roll.

Hönshus

Hönshus och Hönsgårdar hos Kellfri

Kellfri har en stor mängd olika hönshus till salu. Från små isolerade hönshus till större hönshus med tillhörande hönsgård.

Men att skaffa ett hönshus och sedermera höns kan vara något av det bästa man kan göra.

Värprede

Färdiga Hönshus hos Granngården

Granngården erbjuder färdiga set med hönshus som passar många behov. Det finns mindre hönshus i olika material. Hönshusen levereras omonterat, du behöver därför montera ihop hönshuset på egen hand.

Med höns kan du njuta av färska ägg varje dag samtidigt som hönsen kan hålla ordning i din trädgård.

Hur stort hönshus du önskar, vilket budget du har och hur kunnig du redan är medför att ett givet hönshus passar dina behov.

Här kommer vi att gå igenom el hel del av det du behöver veta för att kunna bygga hönshus, hitta rätt hönshus till salu, hitta det bästa hönshuset för dina behov, ett hönshus inredning, vad det finns för flyttbara hönshus, smart hönshus och även några hönshus på hjul.

För dig som ha ett hönshus som passar för 2 - 10 höns har Kellfri ett smidigt hönshus vid namn Ester. Detta hönshus har en inkluderad hönsgård och är praktiskt för dig som nybörjare.

Hönshuset

Hönshuset Ester

Detta hönshus med en stor och härlig utegård har en snygg och praktisk design. Hönsen har sedvanliga sittpinnar, gångbräda, luckor och en fin hönsgård.

Inredning till hönshus

För dig som vill bygga ett eget hönshus eller komplettera det du redan har hittar du delar hos både Granngården och Kellfri. De erbjuder fodertråg och vattenautomater, värpreden, hönsgård och hönsnät.

Dessutom erbjuder dem tillbehör till äggproduktion som äggkläckningsmaskiner och äggkartonger.

Vinterbonat hönshus

För att få hönshuset vinterbonat är det viktigt att komplettera med såväl värmelampor som värmeplattor för hönsen att ruva på.

Värmeplattorna håller hönsens vattenautomater frostfria och håller huset varmt. Det är minst lika viktigt att ditt hus har bra vinterisolering.

Om hönshuset inte är isolerat ordentligt fungerar heller inte inredning och värmeutrustning optimalt.

Övrigt

Vi har även några andra sammanställningar av olika saker du kan behöva ha för bra hushållning av dina höns. Vänligen se resterande kategorier under "marknad".

Här hittar du flera alternativ av hönshus, hönsgårdar och reden som passar för både höns och ankor. Att införskaffa sig ett hönshus är viktigt för att hönsen och ska ha någonstans att ta vägen under natten.

Lika viktigt är det för djuren att ha tillgång till en utegård under dagtid. Hönshus bör inredas med flera reden, beroende på antal höns, tillsammans med redägg för att simulera värpning och genom det visa var du vill att hönsen ska värpa.

Hönshus och hönsgårdar finns här som passar de flesta områden. Vi har jämfört hönshus med eller utan utegård, isolerade hönshus eller klassiska hönshus i trä.

Du hittar även hönshus på hjul som enkelt kan flyttas och som ser till att hönsen har möjlighet att undersöka och vistas på nya platser och i nya miljöer.

Det finns även fristående hönshus så att du själv kan bygga kringliggande hönsgård. Du kan också ta den smidiga vägen och köpa ett komplett hönshus som kommer med både värprede och utegård.

Det finns också tillbehör och byggsatser för dig som vill bygga själv. Tänk då på att isolera ditt hönshus så att hönsen kan vistas där även under vindertid.

Glöm heller inte att köpa till värpreden så att hönsen har en plats att lägga sina ägg på. Om du hellre vill köpa ett färdigisolerat hönshus finner du det även här hos oss.

I de fall du vill bygga ditt egna hönshus, tänk på att Jordbruksverket reglerar hur hönsen ska skötas. Har du frågor kring vilket hönshus du bör ha, eller har du frågor kring att bygga eget, kan du läsa mer om regler kring hönshus på Jordbruksverket.se.