Welsumer

Welsumer är en tung hönsras som kommer från Nederländerna där den avlades fram i slutet av 1800-talet och namngavs efter staden Welsum.

Welsumer

Welsumer

Bole

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

Hönsrasen Welsumer är en tung hönsras som härstammar från Nederländerna. Det finns både rostbruna och orangefärgad. Welsumer avlades fram i slutet av 1800-talet och har fått sitt namn efter staden Welsum i Nederländerna. 

En höna väger 2,5 till 3 kg och en tupp cirkus 3,5 kg. Deras ägg väger ungefär 65 gram och är mörkbruna i färgen. 

Det finns även en dvärgvariant av Welsumer vars hönor väger ungefär 900 gram och en tupp cirkus 1 kg. Dvärgvariantens ägg väger cirkus 40 gram och har något ljusbruna färg på skalet. 

Hönorna har normalt en relativt svag ruvlust. Welsumer har dålig flygförmåga, vilket gör den lämplig att hålla utomhus utan att den flyger över stängsel. Det är en härdig och aktiv hönsras med ett lugnt temperament.