Vorwerk

Vorwerk är en lätt hönsras från Hamburg i Tyskland. Det avlades fram i början av 1900-talet av Oskar Vorwerk, köpman och fjäderfäuppfödare.

Vorwerk

Vorwerk

Bole

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

Vorwerk avlades fram i början av 1900-talet i Hamburg, Tyskland. Det är en lätt hönsras. Vorwerk är alltid gul och svart i färgen uppdelat på att det svarta är runt halsen och stjärten medan resterande del av kroppen normalt är gul. Ja, förutom kam och haklappar som ofta är röda.

Hönsrasen Vorwerk är en ras som är bra till både kött- och äggproduktion. 

Det är en lite lättare hönsras där en höns väger omrking 2 till 2,5 kg och en tupp cirkus 3 kg. Deras ägg har en gulaktig skalfärg och väger omkring 55 gram. 

Vorwerk-hönor har inte särskilt start ruvlust. Men deras kycklingar växer till sig snabbt och får full befjädring tidigt. Lämpar sig därför relativt bra till det nordiska klimatet. 

Utöver den normalstora Vorwerken finns det också en dvärgvariant. Den också framavlad i Tyskland. Deras ägg väger 35 gram. Hönorna 700 gram och tuppen 900 gram.