Avkomma från Brun Lohman

Lohman anses vara världens mest effektiva värphybrid. Lohman finns i både vit och brun färgteckning. En Lohman värper ungefär 340 ägg per år. Det är en modern värphybrid.

Lohman Av Konstantin Nikiforov - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27836629

Lohman Av Konstantin Nikiforov - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27836629

Granngården

Granngården

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Granngården finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Granngården har det mesta för fäderfä och äggproduktion.

Hönsrasen Lohman anses av många att vara världens mest effektiva värphybrid. Rasen är framavlad av och namngiven efter ett tyskt företag vid namn Lohmann Tierzucht.

En höna av rasen Lohman värper ungefär 340 ägg per år. Äggen är bruna och väger cirka 70 gram.

Varumärket Lohmann ägs av den tyska avelsfirman Lohmann Tierzucht. Rasen är ett exempel på moderna värphybrider. Detta innebär en variant av tamhöna som avlats fram genom att korsa olika raser för att få så effektiv äggproduktion som möjligt.

På grund av att Lohmann är en värphybrid och således slutprodukten i det avelsarbete som Lohmann Tierzucht har arbetat fram är det enbart speciella kläckerier som får sälja Lohman.

En Lohman kan komma i brun eller vit. En brun Lohman är något tyngre än en vit Lohman. Den bruna väger ungefär 180 till 200 gram mer än den vita. Efter lite mer än ett år väger den bruna Lohman ungefär 2 kg medan en vit Lohman väger cirka 1,8 kg.

Brun Lohman är av relatigt lugn hönsras.