Dvärgkochin

Dvärgkochin är en urdvärg som ursprungligen kommer från Kina. Det är en tålig och robust hönsras och ger till utseendet ett kompakt intryck. Äggen väger ungefär 30 gram.

Dvärgkochin Av Selbymay - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18953615

Dvärgkochin Av Selbymay - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18953615

Bole

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

Dvärgkochin är ursprungligen en dvärghönsras från Kina. Det är en av dem så kallade urdvärgarna. 

En urdvärg är en hönsras där det enbart finns en dvärgvariant av hönsrasen. Det vill säga att det inte finns någon motsvarande stor variant.

I Europa har Dvärgkochin funnits sedan 1800-talet och i slutet av 1800-talet avlades denna ras vidare i Tyskland och Storbritannien.

En höna väger ungefär 750 gram medan en tupp väger cirka 850 gram. Äggen väger ungefär 30 gram och är av ljus kulört. 

Färgvarianterna som är godkända för Dvärgkochin finns det många av; Björkfärgad, Blå, Blå/svart/spräcklig, Blå/vitfläckig, Brunbandad, Gul, Gul/columbia, Gul/tvärrandig, Laxfärgad, Legbarfärgad, Ljus/columbia, Pärlgrå, Rapphönsfärgad, Röd, Röd/tvärrandig, Silverhalsad, Silvertecknad, Spättad, Svart, Svart/vitfläckig, Tvärrandig, Vetefärgad och Vit.

Det är en tålig och robust hönsras. Till sättet är den lugn och relativt enkel att få tam. Det är också en god värpras. Hönorna är ruvvilliga och ser efter sina kycklingar väl.

Eftersom att en Dvärgkochin är befordrar även på benen och tår får den ett utseende som kännetecknas av ett kompakt intryck. Fjäderdräkten är mjuk och dunrik och den finns i friserad variant.