Hönsfoder - Rätt foder till höns

Hitta rätt Hönsfoder kan vara svårt. De flesta som har höns ger både rester från egen matlagning, men också riktigt hönsfoder och andra småsaker för att hönsen ska må bra och äggen ska bli fina.

Dvärgkochin

Dvärgkochin

Bole

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

Har du ett bra foder till dina höns, växer dem bra och bibehåller god hälsa! Friska höns är glada höns. Glada höns ger mest av det du vill få ut av dem (förutom glädje)!

Hos lite olika butiker hittar du bland annat hönsfoder som ger dina höns rätt förutsättningar, som givetvis krävs för att de ha god hälsa. Det är just detta som skapar en lång och bra värpproduktion. En välmående höna är självklart grunden till en sund äggproduktion.

Det finns både färdiga påsar med hönsfoder, mineraler, tillskott, snäckskal, värpfoder och foderkalk som kan införskaffas för att dina höns ska få bäst näring. Det finns mängder med olika märken, det viktiga är att du väljer välbeprövade sortiment och därför ger dina höns bra foderkvalitet.

Färdiga påsar

Hos Granngården hittar du allt du behöver för att ta hand om eller skaffa höns. Dem har komplementen du behöver oavsett om du har en hel hönsgård eller några få fåglar. Granngården har allt från vattenautomat och foderautomat till höns som hela värpreden och hönshus.

Hönsfoder

Hönsfoder hos Granngården

Hos Granngården hittar du ett stort utbud av hönsfoder och mineralermen också tillskott, snäckskal, värpfoder, foderkalk och andra produkter som dina höns kan behöva.

Granngården har också en helt egen serie hönsfoder, som faktiskt är väldigt populära. Det finns Granngården Hönsfoder Start, i säckar från 11 kg upp till 20 kr. Värpvarianten passar värpande höns. Bassorten bör ges mellan värpperioderna.

Hönsfoder

Hönsfoder Granngården Start, 11 kg

Granngården Hönsfoder Start är ett vegetabiliskt helfoder som konserveras skonsamt av antioxidanter. Fodret ger fåglarna rikligt med högvärdigt protein för en bra start i livet, samt mycket vitaminer och spårämnen av bästa slag.

Hönsfoder

Hönsfoder Granngården Värp, 20 kg

Granngården Hönsfoder Värp är ett helfoder som ges till värpande höns. Till växande fåglar och fåglar som inte värper är Granngården Hönsfoder Bas ett perfekt alternativ.

Hönsfoder

Hönsfoder Granngården Bas, 20 kg

Granngården Hönsfoder Bas är ett helfoder som ges till växande fåglar innan värpperiodens början. Fodret är en kortklippt pellets som innehåller rikligt med vitaminer och mineraler.

Vill du ge dina höns lite extra kärlek finns det också ekologiska varianter av både värpfoder och startfoder.

Ett annat populärt och välbeprövat märke är Lantmännens hönsfoder och fodertillskott. Dessa finns i bland annat värpfoder, 20 kg, men också fodertillskott och mineraler till höns och fåglar.

Fortsättningsvis är också HobbyFirst ett av de största märkena för höns och fjäderfä. Det finns till och med i mindre säckar, allt från 3 kg upp till 20 kg. Här hittar du också förpackningar med snäckskal. Snäckskal används ofta för att se till att äggens skal blir mer hållbara.

Snäckskal

Snäckskal HobbyFirst Farm Grit Anis, 2,5 kg

Snäckskal Farm Grit Anis från Hobby First är en kombination av grit (kalciumkälla) och maggrus och har en positiv effekt på matsmältningen. Snäckskalen ser även till att dina djur får viktiga mineraler.

Hönsfoder som håller hög kvalitet och en rejäl dos av havre vilket har en positiv effekt på hönornas matsmältning. Det finns också positiva effekter av foder som har större fokus på skalkvaliteten, eftersom att det är viktigt vid just längre produktionstider.

För att minska miljöbelastningen innehåller en del värpfoder enzymet fytas. Detta ger din höna ett bättre utnyttjande av fosforn som finns i fodret och därmed en lägre halt av fosfor i gödseln och således en mindre belastning på miljön.

Men du behöver givetvis inte köpa vare sig hel- eller halvfoder till höns. Du kan också göra dina egna blandningar gjorda på spannmål som havre, hel och krossad korn, fodervete och majs, samt solrosfrön.

Egen blandning

För att blanda eget hönsfoder behöver du normalt korn, vete, havre, hampafrön och solrosfrön. Du kan också använda undulatfrön, majsmjöl, vetemjöl, kokt ris och även krossad säd.

Till vuxna höns kan du ta

Medan du till kycklingar bör ta undulatfrön, majsmjöl och annat sådant.