Hönsnät - Hitta rätt nät till dina höns

Hönsnät är ett nät som är gjort av galvaniserad ståltråd, med hexagonala mellanrum på ungefär 2,5 centimeter. På den svenska marknaden finns det också nät med mindre mellanrum och som är gjorda av annat material.

Australorp

Australorp

Granngården

Granngården

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Granngården finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Granngården har det mesta för fäderfä och äggproduktion.

Hönsnät kan förutom det uppenbara användningsområdet (till hönsburen eller hönsgården) också till exempel användas som stomme vid cementering eller skulptering med papier-maché.

Men, det ska vi inte bry oss om här. Ett bra hönsnät kan göra skillnad på hur hållbar ditt hönshus är och hur bra den skyddar mot externa faror såsom rovdjur.

Dvärgkochin

Hönsnät hos Granngården

Granngården erbjuder ett gäng olika hönsnät. De har både varianter i plast, men också mer hållbara galvaniserade ståltrådsnät.

Tittar vi först på den traditionella formen av hönsnät ser de ut likt bilden ovan. De är normalt gjorda av ståltrådsnät som är förzinkat efter att det är vävt.

Den här varianten är enkel att forma och har lång hållbarhet. Det du efter en tid kan behöva göra är att spänna nätet så att det behåller sin spänst (om det är viktigt för dig).

Men uppfyller ett uppsatt hönsnät sin funktion om att både hålla hönsen inne i hönshuset, men också att hålla rovdjur utanför är detta inte ett måste.

En annan relativt populär variant av hönsnät är den i plast. Detta kan passa bra för dig som vill ha ett hönsnät av grön färg och som inte kan rosta.

6-kantnät

6-kantnät med plast

Granngården erbjuder ett PVC-belagt sexkantigt hönsnät som även passar mycket bra att använda i trädgården då det färgmässigt smälter in fint i häckar och planteringar.

Ett hönsnät gör att du kan hålla dina höns och fjäderfä i en säker miljö som skyddar dem och ser till att de inte rymmer.

Det är som sagt också extra viktigt för att du samtidigt håller hungriga rovdjur som rävar och grävlingar, utanför. Du kan också skapa egna inhägnader till ditt hönshus.

Hönsnät är ett tillbehör som kan användas på många olika sätt, bland annat till att bygga rastgårdar och inhägnader för att hönsen ska kunna ströva runt bekymmersfritt.

Med kycklingar är det av vikt att du köper ett hönsnät med mindre maskor och sätter detta närmast marken för att dem inte ska kunna smita emellan. För detta kan ett fjäderfänät vara passande alternativ.

Fjäderfänät

Fjäderfänät

Fjäderfänät för inhägnader till bland annat höns. Nätet är förstärkt med toppsträng och svetsade knutar. Maskbredden är extra liten i nätets nedre del och kan passa bra till dig som har kycklingar.

Har du redan ett färdigbyggt hönshus eller har du byggt ett själv kan du med ett hönsnät enkelt bygga ut ditt redan befintliga område som hönsen kan utnyttja.

Har du enbart ett område inomhus där hönsen kan vistas fritt kommer dina höns att må bra av att du utökar och bygger ut ett utomhusområde som de säkert kan vistas i.

Hönsnät kan vara en bra komplettering till ditt nuvarande hönshus.

Trots att det finns nät i olika maskstorlekar och material, både enkla hönsnät i galvaniserad ståltråd och sådana i plast är det viktiga att du använder hönsnät och ger dina höns mer utomhusutrymme.

Hönsen bryr sig mindre om vad det är för hönsnät som används.

Vill du ha ett hönsnät som du kan koppla till ett strömaggregat för ökad säkerhet måste du välja ett hönsnät i galvaniserad ståltråd.

Du bör bygga en rastgård för höns på ett sätt som håller rovdjur ute, samt så att dina höns och fjäderfä inte kan skada sig.

Se till att nätet alltid är sträckt. På så sätt minskar du risken att hönsen smiter under på lösa ställen.