Försvinningsrede

Ett försvinningsrede samlar äggen utan att de blir smutsiga i en utdragbar eller åtminstone gömd låda under värpredena.

Försvinningsrede
Bole

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

För oss på Broby Hönsgård är det viktigt att du hittar rätt och bra information. Vi har därför sammanställt både inlägg och listor vi tycker ger bra information om relevanta ämnen.

Det kan dock, precis som alltid med höns vara lite bökigt med deras preferenser. Ett rede värprede kan fungera på ett ställe men inte på ett annat. Det gäller att prova sig fram om det inte fungerar.

Försvinningsrede finns i olika varianter. En del har framplock och en del har fack där man plockar äggen bakifrån. Beroende på dina förutsättningar och hur du och dina höns vill att det ska se ut passar något av de valen.

Värprede

Färdiga Hönshus hos Granngården

Granngården erbjuder färdiga set med hönshus som passar många behov. Det finns mindre hönshus i olika material. Hönshusen levereras omonterat, du behöver därför montera ihop hönshuset på egen hand.

En del värphöns tycker att ägg är en delikatess. Äter dina höns ägg är det högst lämpligt att du har ett försvinningsrede.

Genom ett fungerande försvinningsrede ser du till att äggen göms undan innan hönsen hinner ta sig en måltid.

Ett försvinningsrede är relativt enkelt. I grund och botten är det ett sedvanligt värprede men där antingen hela redet sluttar eller enbart botten så att äggen rullar åt ett håll där de kan hållas gömda till dess att du vill plocka dem.

Men höns är normalt inte kräsna djur. Du behöver sällan bygga nytt utan det fungerar ofta bra att bygga om en gammal lekstuga eller ett uthus.

Det viktiga när du inreder din hönsgård eller ditt hönshus är att du ser till att hönsen har en bra miljö med all utrustning som de behöver.

Extra viktigt är värme, vatten och föda. Ett bra sätt att se till att de har bra vatten är att ha en vattenautomat och att ha en värmelampa invid denna.

Vattenautomat

Vattenautomat till höns

En bra sak för att dina höns ska få i sig tillräckligt med vatten är att ha en vattenautomat som de kan dricka från.

Värmearmatur

Värmearmatur

Värmearmatur med skyddsgaller och en skärm av aluminium. Värmelampan levereras med upphängningsanordning, krok, elkabel och stickpropp 230 V. Passar infraglödlampor, max 150 W.

Du kan också ge dina höns lite lyx och bjuda på specialfoder.

Speciellt

Speciellt hönsfoder hos VetZoo

Vet Zoo erbjuder flertal olika foder som är speciellt framtagna till höns. Du kan till och med prenumerera på hönsfoder.

Givetvis är en av dessa delar värpreden där hönan kan ruva. Storleken på värpredet bör anpassat på storleken på de höns du har.