Hönsböcker - Jämför bäst bok

Jämför bäst skaffa höns bok, bok om höns och hitta inspiration om att börja med höns i trädgården. Det finns många bra böcker om höns och hönsraser.

Hönsböcker - Jämför bäst bok
Bole

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

En av de mest populära böckerna som handlar om höns är en bok av Karin Neuschütz och Kristina Odén som heter Höns: raser, skötsel, uppfödning och är skriven år 2011. Hos Bokus hittar ni i skrivande stund två andra böcker som också är välkända och populära att läsa angående höns.

Höns:

Höns: raser, skötsel, uppfödning

Den ultimata handboken med mängder av praktiska råd för den som har eller planerar att skaffa höns. I boken presenteras 60 olika raser i text och bild, tunga och lätta, urdvärgar och lantraser, vilket gör den till marknadens mest kompletta hönsrasbok. Man får även hjälp att ta reda på vilka höns som passar det egna behovet.

Hönsböcker

Hönsböcker hos Bokus

Höns är en het och hållbar trend, intresset för höns har växt enormt de senaste åren. Bokus har några olika böcker som handlar om höns och djurhållning av höns.

Karin och Kristinas bok om höns beskrivs som:

Att skaffa höns är att stiga in i en ny värld, befolkad med mycket levnadspigga individer som ordnar upp sina sociala relationer med kompetens och noggrannhet. Författarna beskriver ingående hönsens beteende, daglig skötsel, utfodring, hälsa och sjukdomar, ruvning och kycklingar. Boken innehåller också beskrivningar av små och stora hönshus med utegårdar. Hönsens kulturhistoria finns med, liksom vad man bör tänka på innan man skaffar höns.

Med hjälp av en överskådlig kalender kan man följa hönsens liv och hönsägarens åtaganden under årets alla årstider. Här finns också hönsmenyer och en detaljerad lista över vad höns kan äta.

Men den stora samlingen av böcker som du kan dra nytta av och finna glädje i att läsa för hönsuppfödning och fjäderfän hittar du hos Adlibris stora sortiment.

Hönsböcker

Hönsböcker hos Adlibris

Adlibris har mängder med böcker om fjäderfäskötsel både på svenska och engelska. Dem har troligtvis det största utbudet av hönslitteratur. Det du inte hittar här hittar du inte någon annan stans heller.

Karin har också gett ut ytterligare en bok som handlar om skötsel, utfodring, beteende, hälsa och sjukdom, avel och raser, ruvning och kycklingar här finns allt man behöver veta. Olika raser presenteras och ritningar på hur hönshus och utegård kan se ut och inredas. Denna bok hittar du med titeln Höns i trädgård, då det är just det den handlar om.

Höns

Höns i trädgård

Karin Neuschütz har skrivit denna bok (2012) och den beskrivs som med en flock höns i trädgården har man aldrig tråkigt. De är både personliga och underhållande och kräver inte mycket av daglig vård för att trivas. Men hönsägaren ställs ändå inför många frågor.

Men vad gör en bra bok om höns egentligen? Det beror till stor del på vad du är ute efter och hur mycket du kan om höns, djurhållning och dylikt sedan tidigare. Det finns hönsböcker om hönsuppfödning, böcker om höns i trädgården (mer anpassade till dig som bor i stan) och avancerad äggproduktion och böcker om hur du använder höns i din trädgårdsodling.

Ett hett tips är att dels köpa eller låna ovan böcker av Kartin Neuschütz men också titta på Anna Billings bok Alla hönsen hemma och färska ägg i köket som beskrivs som

Alla

Alla hönsen hemma och färska ägg i köket

Drömmer du också om att ha egna höns i trädgården? Om att kunna gå ut och plocka in nyvärpta ägg som du direkt kan använda i matlagningen? Det gjorde matskribenten Anna Billing.

För två år sedan förvandlade hon barnens övergivna lekstuga till hönshus och skaffade kycklingar. I trädgården bor numera sju mycket olika hönor som sprätter hela dagarna och äter matrester från familjen. De värper ägg i alla möjliga färger och storlekar som allihop hamnar i Annas kök och blir pocherade, stekta och kokta eller hamnar i läckra sallader, omeletter, pannkakor, såser och desserter. Gärna med tillsammans med annat från trädgården.

Alla hönsen hemma och färska ägg i köket är en kokbok med en twist. Den handlar om det dagliga livet med höns i en vanlig villaträdgård, kombinerat med praktiska tips om hanteringen av färska ägg och många enkla, goda äggrecept som förgyller både vardag och fest.

Detta är en härlig bok som är skriven för dig som bor i en samhälle och är sugen på att ha färska, lokalproducerade ägg nära till hands. En riktig guldgruva bland böcker om höns och ekologisk mat.