Blogg om höns

Läs blogginlägg om höns, hönsraser och annan djurhållning för att lära dig om hur du till exempel kan hitta rätt hönsras för dina behov.

Skånska Blomme

Skånska Blomme

Bole

Bole

Välmående höns är harmoniska höns! Hos Bole finns produkterna du behöver för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Bole har allt för fågel- och äggproduktion. De har även delar eller kompletta hönsgårdar och en hel del tillbehör till utfordring.

De inlägg vi skriver om och delar med oss av till er finns till för att både utbilda och för att ni ska kunna undvika vanliga fallgropar.

Vi vill att ni ska känna er trygga att ta an det stora ansvaret att avla höns och ta hand om era egna fjäderfän.

Vi försöker alltid att skriva och framföra kunskap på ett utförligt, genomtänkt, genomarbetat och lättläst sätt.

En guide ska inte bara skrapa på ytan. En guide ska kunna användas som en kunskapsbank och medföra att du blir mer bildad.

Gul Orpington

Försvinningsrede

Ett försvinningsrede samlar äggen utan att de blir smutsiga i en utdragbar eller åtminstone gömd låda under värpredena.

Dvärgkochin

Höns på vintern

Det finns en hel del att tänka på när det kommer till skötsel av höns under vinter eller tidig vår. Mörka, blåsiga och snöiga dagar kan göra att det känns tungt att gå ut till hönshuset.

Dvärgkochin

Hönsfoder - Rätt foder till höns

Hitta rätt Hönsfoder kan vara svårt. De flesta som har höns ger både rester från egen matlagning, men också riktigt hönsfoder och andra småsaker för att hönsen ska må bra och äggen ska bli fina.

Wyandotte

Hönshus - Den kompletta guiden

Hönshus kan se ut på många olika sätt. Ett hönshus kan passa på ett ställe men vara helt fel för en annan. Allt spelar roll. Men att skaffa ett hönshus och sedermera höns kan vara något av det bästa man kan göra.

Australorp

Hönsnät - Hitta rätt nät till dina höns

Hönsnät är ett nät som är gjort av galvaniserad ståltråd, med hexagonala mellanrum på ungefär 2,5 centimeter. På den svenska marknaden finns det också nät med mindre mellanrum och som är gjorda av annat material.

Australorp

Hönsraser - Köpa hönor

Det finns mängder med olika hönsraser att välja bland när du ska köpa hönor. Men det finns några som passar bättre för nybörjare och som är mer populära och svenska höns raser.

Australorp

Skaffa höns | Nybörjarguide

Är du intresserad av att skaffa höns kan du lugna dig med att veta att det är enklare än du tror att ta hand om tamhöns. Du får god ägg, men också trivsamma hjälpredor i din trädgård.