1. Broby Hönsgård
  2. Blogg

Blogg

De inlägg vi skriver om och delar med oss av till er finns till för att både utbilda och för att ni ska kunna undvika vanliga fallgropar.

Vi vill att ni ska känna er trygga att ta an det stora ansvaret att avla höns och ta hand om era egna fjäderfän.

Skaffa höns | Nybörjarguide

2020-03-11 av Julian

Intresset för att skaffa höns är större än någonsin, det är både ekosmart och kul. Hönsguide ger dig enkla steg och tips för att du ska skaffa höns och ha kul i processen.

Hönsnät - Hitta rätt nät till dina höns

2020-03-09 av Julian

Ett bra hönsnät kan göra skillnad på hur hållbar ditt hönshus är och hur bra den skyddar mot externa faror såsom rovdjur.

Hönshus - Den kompletta guiden

2020-03-02 av Julian

Vill du bygga hönshus eller hitta rätt hönshus till salu har vi det du behöver veta för bästa hönshuset och ett hönshus inredning. Lär dig om bla flyttbara hönshus, smart hönshus och hönshus på hjul.

Försvinningsrede

2020-02-07 av Julian

Försvinningsrede gör att äggen göms när hönsen har värpt färdigt. Med försvinningsrede säkerställer du att du får alla ägg och att inga av dina höns äter ägg.

Höns på vintern

2020-02-07 av Julian

Skötsel av höns på vintern är lika viktigt om än viktigare än andra årstider. Gör det enkelt att ta hand om tina höns på vintern så blir höns mycket roligare.

Hönsraser - Köpa hönor

2020-02-03 av Julian

Det finns mängder med olika hönsraser att välja bland när du ska köpa hönor. Men det finns några som passar bättre för nybörjare och som är mer populära svenska höns raser.

Vi försöker alltid att skriva och framföra kunskap på ett utförligt, genomtänkt, genomarbetat och lättläst sätt.

En guide ska inte bara skrapa på ytan. En guide ska kunna användas som en kunskapsbank och medföra att du blir mer bildad.

I samarbete medKellfriGranngården